Acupunctuur West Friesland

Acupunctuur in Medemblik

Eerste Consult

Het eerste consult bij een acupuncturist duurt ongeveer anderhalf uur. Hiervoor heeft u geen verwijsbrief van de huisarts nodig én dit heeft geen invloed op de eigen bijdrage. In dit gesprek zal naar uw eet-, drink- en leefgewoonten gevraagd worden. U krijgt een onderzoek waarbij er naar uw tong gekeken wordt en de pols gevoeld, waar de intensiteit van de meridianen te voelen is. Na het beginonderzoek zal er worden gekeken welke doelen haalbaar zijn en wat u zelf zou kunnen bijdragen aan een spoedige genezing.

Het therapeutisch contact zelf zal 45 minuten duren en het inbrengen van de naalden zal over het algemeen niet pijnlijk zijn. De naalden zijn zeer dun en buigzaam en worden eenmalig gebruikt. De gevoelswaarneming van de naald is, dat sommige mensen een elektrisch stroompje voelen of een gevoel van warmte onder de naald. In sommige gevallen wordt er Moxa (gedroogde kruiden) gebruikt, wat een warm gevoel geeft op de huid.

Voor bijvoorbeeld langdurige klachten kunnen er verblijfsnaalden gezet worden ter ondersteuning. Men kan dan thuis bepaalde punten op het oor blijven stimuleren. Er kan een voedingsadvies meegegeven worden of er wordt met Chinese kruiden gewerkt.

Verder pas ik behalve Chinese acupunctuur ook Japanse acupunctuur , oor acupunctuur en schedel acupunctuur toe.

Er wordt GEEN gebruikt gemaakt van naalden met een siliconenomhulsel

De kosten voor het eerste consult zijn 75 euro en voor een vervolg consult 55 euro.

De betaling is à contant. U krijgt gelijk een rekening mee, die u vervolgens naar uw verzekeraar kunt opsturen. De meeste verzekeringen vergoeden dit bedrag tot €45,- per behandeling(per dag) en storten dit bedrag weer terug op uw rekening.